Opnieuw veelzijdig kerstproject van Projectkoor Castricum

Castricum – Vorig jaar kon Projectkoor Castricum door de coronamaatregelen geen concerten organiseren. Voor dit jaar staat echter weer een sprankelend kerstconcert in de planning. Het Projectkoor Castricum heeft sinds 2010 al diverse succesvolle projecten gerealiseerd. Dat resulteerde in zeven uitverkochte kerstconcerten en vier bijzondere projecten in het voorjaar.

Gewoonlijk wordt dit koor gevormd door deelnemers uit de hele regio: Heemskerk, Beverwijk, Alkmaar, Bergen, Heiloo, Limmen, Uitgeest, Akersloot en Castricum. Ook voor het aanstaande kerstproject/-concert heeft men een gevarieerd repertoire samengesteld. Het programma bevat composities van Mozart, Saint Saens, John Rutter en anderen. Tijdens de afgelopen jaren verschenen meerdere professionele dvd’s en cd’s van deze concerten verschenen. Ed Taylor (Beverwijk) en zijn filmcrew hebben dit gerealiseerd.

Begeleider en dirigent

Pianist is Gijs Braakman, de vaste begeleider. Naast zijn taak als docent bij de Muziekschool Uitgeest en elders is hij ook de muzikaal leider van het koor Take it Easy (Beverwijk). Dirigent is Cees Brugman. Gedurende vele jaren was hij dirigent van bekende orkesten en koren waarmee hij concerten heeft gegeven in binnen- en buitenland, evenals voor radio en televisie. Thans is hij actief als dirigent, arrangeur en muziekrecensent. Tijdens de laatste jaren heeft hij succesvol projectkoren geleid in Castricum, Limmen en Heiloo.

Repetities

De repetities vinden plaats vanaf zaterdag 13 november in de sfeervolle Protestantse Kerk Limmen (naast de Hortus) van 10.00 tot 12.30 uur. Het kerstconcert zelf is op zondag 19 december in de Protestantse Kerk Castricum (Dorpskerk) om 14.30 uur. Medewerking wordt verleend door Walther Deubel (tenor), Andrine Stal (fluit) en Johan Breetveld (cornet).

Deelnemen

De kosten voor de deelnemers bedragen slechts 50 euro. Belangstellenden kunnen zich via de website www.projectkoor-castricum.nl aanmelden. De inschrijving sluit op 15 oktober. Op de website staat uitvoerige informatie over het koor, het repertoire, de dirigent, de pianist en de solisten. Ook zijn diverse concertopnames hier te vinden. Eventuele verdere informatie is via e-mailadres pkckoor@gmail.com verkrijgbaar.

Op de foto:
Het kerstconcert van Projectkoor Castricum in 2017. (Foto: aangeleverd)