Opening Noppes Kringloopwinkel Castricum op 29 juni

Castricum – Noppes is een bekende kringloopwinkelketen in Nederland met veertien vestigingen. De winkels bieden een breed scala aan kringloopschatten. Op donderdag 29 juni om 09.30 uur opent Noppes samen met wethouders Falgun Binnendijk (arbeidsparticipatie) en Valentijn Brouwer (milieu) een nieuwe winkel in Castricum, een mooie aanvulling op hun uitgebreide netwerk van kringloopwinkels.

De nieuwe kringloopwinkel van Noppes is gevestigd aan de Dorpsstraat 69 en is elke dag van de week geopend: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De winkel biedt een scala aan tweedehands artikelen – waaronder kleding, boeken en meubels – en zal naar verwachting een populaire winkelbestemming worden voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare en duurzame opties.

De doelen en doelstellingen van de kringloopwinkel zijn om klanten te voorzien van hoogwaardige tweedehands artikelen tegen betaalbare prijzen en tegelijkertijd duurzaam winkelen te promoten. De winkel heeft tot doel afval te verminderen door klanten aan te moedigen items die ze niet langer nodig hebben te doneren, die vervolgens kunnen worden verkocht aan anderen die deze schatten een nieuw leven geven. Hiermee hoopt de winkel bij te dragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere samenleving.

Met de opening van deze nieuwe winkel breidt Noppes haar bereik uit en biedt het meer mogelijkheden voor particulieren om duurzaam te winkelen en een positieve impact te hebben op het milieu. Naast kleding en accessoires biedt Noppes Castricum ook een selectie meubelen en woonaccessoires. Klanten vinden elke dag een verrassend en wisselend aanbod; van vriendelijk geprijsde basics tot vintage pareltjes. Je raakt nooit uitgekeken. Voor degenen die hun huis duurzaam willen inrichten of unieke stukken willen toevoegen aan hun bestaande inrichting, is Noppes Castricum een geweldige optie.

De voordelen van shoppen bij Noppes Castricum

Door tweedehands artikelen te kopen, verkleinen shoppers hun ecologische voetafdruk en helpen ze de hoeveelheid afval die op stortplaatsen belandt, te minimaliseren. Door te winkelen bij Noppes kunnen mensen met een goed gevoel hun aankopen doen in de wetenschap dat ze bijdragen aan een duurzamere en groenere toekomst. Naast het bevorderen van duurzaamheid en het aanbieden van betaalbare tweedehands artikelen, onderscheidt Noppes zich ook door zijn mensgerichte en inclusieve arbeidspraktijken.

Als sociale onderneming streeft Noppes ernaar om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit omvat bijvoorbeeld mensen met een beperking, langdurig werklozen, herintreders en jongeren die moeite hebben om werkervaring op te doen. Door bij Noppes in Castricum te winkelen, dragen klanten direct bij aan het creëren van kansen voor deze medewerkers. Ze ondersteunen niet alleen een duurzaam en betaalbaar  winkelaanbod, maar ook een inclusieve en diverse arbeidsmarkt.

Met de nadruk op duurzaamheid en inclusieve arbeidspraktijken is Noppes in Castricum meer dan alleen een winkel. Het is een plek waar gemeenschappen samenkomen, waar mensen de mogelijkheid krijgen om waardevolle werk te doen en waar iedereen kan bijdragen aan een groenere en meer inclusieve toekomst. (Foto: aangeleverd)