Opening natuurpad Tuin van kapitein Rommel

Castricum – Op zondag 18 juni wordt in de Tuin van kapitein Rommel het natuurpad geopend. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar onder begeleiding van ouders (groot)ouders het natuurpad lopen.

In de ontmoetingsruimte zijn rugzakjes te leen, in de rugzakjes vind je onder meer zoekkaarten, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met opdrachten over bomen, struiken en beestjes rondom de vijver te beantwoorden. Zo maken kinderen op speelse wijze kennis met de natuur. Heb je de ronde helemaal gelopen, dan is er aan het eind wat lekkers!

Op ieder heel uur start vanaf 12.00 uur een ronde. Er zijn tien rugzakjes per ronde beschikbaar, aanmelding is niet nodig. Dit project is mogelijk gemaakt door subsidie van het ‘Betrekken bij Groenfonds’ en vrijwilligers van de Tuin van Kapitein Rommel.

Belangstellenden die graag een bezoekje willen brengen aan de tuin zijn ook van harte welkom. Tuinman Bertho is aanwezig om een rondleiding te geven en bij de kas zijn eenjarige planten en tuinkruiden in de uitverkoop. Op het terras aan de vijver is het heerlijk genieten van een kopje koffie of kruidenthee!

Op de foto:
Deze rugzak met toebehoren gebruiken de kinderen tijdens het lopen van het natuurpad. (Foto: aangeleverd)