Opening expositie ‘Verlangen naar Vrede’

Castricum – Op zondag 9 juli wordt tijdens de viering in de dorpskerk de zomerexpositie geopend. Twee kunstenaars tonen elk op eigen wijze uitbeeldingen over het thema ‘Verlangen naar Vrede’. Wij leven momenteel helaas in een zeer onrustige wereld. Niemand weet hoe lang het nog zal voortduren en toch moeten we perspectief blijven zien. Viktoriia Solomakha was woonachtig in Oekraïne. In 2013 ontstond een groot verlangen om te creëren. Inmiddels woont ze Nederland en maakt ze kleurrijke schilderijen die geënt zijn op de natuur.

Corrie Woudenberg heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van iconen. Met het woord schrijven wordt onderstreept dat iconen de heilige schrift weergeven. Als eerste begin je met de aardkleur: oker. Alles komt immers voort uit de aarde. Het icoonschrijven wordt met pigmenten, eigeel en rode wijnazijn gemaakt. Via de ogen maak je contact met de persoon op de icoon. Tijdens de viering is er muzikale omlijsting van accordeoniste Judith Groot.

De expositie is te bezichtigen van 9 juli tot 27 augustus in de dorpskerk aan het Kerkpad 1 in Castricum op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur. (Foto: Bos Media Services)