Openbare muziekles bij Emergo en Toonbeeld Geesterhage

Castricum – Wat is er leuker dan samen muziek maken? Bij muziekvereniging Emergo weten ze dat al meer dan honderd jaar. En met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom organiseert Emergo samen met Toonbeeld Geesterhage een gratis muziekles voor de jeugd.

Deze muziekles wordt gegeven in Toonbeeld Geesterhage en Theater Koningsduyn. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden via info@toonbeeld.tv is noodzakelijk. Op maandag 25 oktober is er om 17.00 uur de slagwerkklas in de theaterzaal onder leiding van muziekdocent Pieter Mark Kamminga. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich dan uitleven op diverse slagwerkinstrumenten en leren hoe belangrijk een slagwerksectie in een orkest is. Op donderdag 28 oktober is het om 16.00 uur in de theaterzaal de beurt aan de Notenkrakers (5 en 6 jaar) en de blazersklas (vanaf 7 jaar). Onder leiding van muziekdocent Nico Strubbe leer je op de blokfluit al gelijk samen te spelen en ontdek je spelenderwijs de andere blaasinstrumenten van de orkesten van Emergo.

Liever een proefles op een blaasinstrument zoals trompet, bugel, saxofoon, trombone, hoorn of tuba? Ook hiervoor kun je bij Toonbeeld Geesterhage een afspraak maken voor een gratis proefles met een vakkundige docent. Neem contact op met toonbeeld via de website www.toonbeeld.tv of stuur een e-mail aan info@toonbeeld.tv voor meer informatie. Als je na deze les de smaak van het samen muziek maken te pakken hebt, dan zijn er bij Emergo genoeg mogelijkheden om verder te gaan met deze hobby. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Maaike Pannekeet (0251 653231, na 19.00 uur / info@emergo.org / www.emergo.org/muziekles). (Foto: aangeleverd)