Open tuinen Bickershof en Akermaat in Heemskerk

Heemskerk – Op zaterdag 8 en zondag 9 juni van 11.00 tot 16.00 uur zijn op volkstuincomplex Bickershof aan de Noorddorperweg 20 diverse tuinen geopend voor bezoekers. Deze tuinen zijn te herkennen aan het bordje ‘Deze tuin is open’, terwijl het gehele complex voor iedereen toegankelijk is. Volkstuincomplex Akermaat aan de Zuidermaatweg 7, dat onder hetzelfde bestuur (T.I.G.) valt, is alleen op zaterdag geopend voor bezoekers.

Tijdens een wandeling over het weelderige park Bickershof met 140 tuinen worden de bezoekers verrast door de vele groentegewassen en de talloze bloemen. Voor veel mensen is tuinieren een waardevolle hobby, maar ook het verbouwen van groenten is tegenwoordig zeer populair. Om meer ruimte en mogelijkheden te hebben kiezen velen ervoor om hun hobby uit te oefenen op een volkstuincomplex, waarvan de Heemskerkse tuincomplexen aantrekkelijke voorbeelden zijn. Bovendien zijn er tuinders die op hun perceel nog andere creatieve uitingen aan de gasten willen tonen, zoals schilderijen, glaswerk, patchwork, houtbewerking en producten van schapenwol.

Exposities

In en rond de kantine van Bickershof exposeert Ruud van Zon, kunstschilder uit Heemskerk. Hij schildert wat niet gefotografeerd kan worden. De bekende Castricumse kunstenaar Cor Spil toont onder andere zijn bloemenaquarellen. Céline Lecomte van Cuisine CéLaVie kan u op zondag alles vertellen over het fermenteren van groenten tot heerlijke en gezonde maaltijden. Afdeling Midden-Kennemerland van Groei en Bloei komt met een informatiestand. In kantine ‘Het Noorderlicht’ zijn hapjes en drankjes te koop. Ook is er een viskraam en bij de ijskar zijn à contant heerlijke ijsjes te koop. ‘Het Praathuis’, de winkel van Bickershof, is beide dagen voor uw aankopen geopend.

Volkstuincomplex telt 84 tuinen met planten uit vele landen en is gelegen in historisch gebied Oud-Haerlem. U bent van harte welkom om ook hier te genieten van alle geuren en kleuren onder het genot van een kopje koffie of thee. worden. (Foto: Evenementencommissie Bickershof)