Open Podium Bakkum in Hotel Fase Fier

In Hotel Fase Fier wordt zondagmiddag 2 september weer Open Podium gehouden. Traditioneel wordt het Open Podium om 15.30 uur geopend met het lijflied ‘Bakkum aan zee’, dit keer vertolkt door folksongkoor De Skulpers uit Castricum. Verteller en zanger Fons Boer presenteert de middag.

Uitgenodigd zijn onder meer de volgende gasten: Bas van Waard uit Amsterdam, cellist, componist en liedjesschrijver. Als cellist is Bas veelgevraagd in theaterprojecten. Ook heeft hij jarenlang verteller Fons Boer begeleid bij zijn voorstellingen. Deze middag laten zij iets van hun vroegere samenwerking horen.

Maar ook Edgar Nijman uit Bakkum staat op het podium. Edgar heeft ooit getwijfeld tussen kleinkunst of economie. Hij koos voor economie. Komende maand gaat hij de andere droom waarmaken. Op 22 september speelt hij avondvullend cabaret in Theater Koningsduyn en zondag 2 september trapt hij af met een kleine try-out op het Open Podium.
Edouard, chansonnier/singer/songwriter uit Bakkum met Franse roots: ,,Ik zing omdat het kind in mij vertelt dat ik dat moet doen. De rest is detail…’’
Jeroen van Arkel, Susan Overbeek en Mette uit Castricum, leerlingen van Muziekschool Miranda Zuurbier, laten horen hoeveel talent zij hebben. Zij zingen solo hun eigen favoriete covers. Shanty- en folksongkoor De Skulpers, een begrip in Castricum en wijde omstreken, sluit de middag af.
De overgangen tussen de optredens vult presentator Fons Boer met zijn zelfgebouwde draaiorgel ‘Deuntje voor Teuntje’. Onder begeleiding van het orgel zingt hij bekend Nederlands repertoire; meezingen mag. Een gevarieerd programma voor een luisterend oor.

,,In de gezellige zaal van Hotel Fase Fier creëren we een klein podium in een huiselijke sfeer’’, zegt Ellen Borst, organisator van het Open Podium. ,,Jos Zonneveld bewaakt de kwaliteit van het geluid.’’ Bezoekers zijn vanaf 15.15 uur welkom. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)