Open monument en tuin vol muziek in Bakkum

Bakkum – Komend weekend is er weer veel te beleven in de voormalige dienstwoning van psychiatrisch centrum Duin en Bosch aan de Van Oldenbarneveldweg 32. Op 9 en 10 september houden Marina & Sabrina een open atelier met expositie en is de benedenverdieping van 11.00 tot 18.00 uur vrij toegankelijk. Op zondag 10 september is er bovendien livemuziek van Villa Rosie en Onder De Maan.

Het thema van de Open Monumenten Dagen is dit jaar levend erfgoed. Als dit monument kon praten, zou het verhalen over de honderden culturele activiteiten die hier sinds jaar en dag plaatsvinden, haar levend erfgoed. Actueel is daarbij ‘Open Atelier Marina & Sabrina’. Eigenares van deze prachtige locatie is Marina Pronk, beeldhouwer en fotograaf. Zij heeft haar benedenverdieping omgetoverd tot een galerie waar ze sinds 2017 samenwerkt met schilderes Sabrina Tacci.

Marina en Sabrina combineren hun werk in steeds wisselende exposities, met altijd verrassende thema’s tot soms logische en vaak wonderlijke combinaties. In de beeldentuin rond het monument zijn, naast het werk van Marina, ook veel installaties van kunstenaarscollectief CAKtwo te zien, de andere samenwerking van Marina. De steeds wisselende exposities in en rond dit monumentale pand zijn elke vrijdag en elk tweede weekend van de maand vrij te bezoeken waarbij op al die open zondagen live muziek is te beluisteren.

Optredens

Op zondag 10 september is deze prachtige locatie ook onderdeel van het Muziektuinen Festival met een boordevol programma van optredens door Villa Rosie en Onder De Maan. Tijdens concerten van Villa Rosie schuiven muziekliefhebbers naar het puntje van hun stoel. Miranda Zuurbier zingt en bespeelt de accordeon en de melodica. Michel speelt gitaar, Vincent plukt contrabas en Mark vindt alles leuk waar snaren op zitten: gitaar, mandoline, Ierse bouzouki, steelguitar. Zo bezingen ze het leven in warme klanken. Over de liefde gaat het natuurlijk, over verlies en troost, maar net zo makkelijk spelen ze een ode aan hun katten.

Het akoestisch duo Onder De Maan met Sander Egas (zang) en Walter Verdonk (gitaar) speelt eigen Nederlandstalige persoonlijke liedjes, aangevuld met een enkele cover. Kijk op www.muziektuinen.nl voor meer informatie over de bands en het Muziektuinen Festival. De toegang, een natje en een droogje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Op de foto:
De band Villa Rosie. (Foto: Erna Faust)