Open les slagwerk voor jonge kinderen gaat toch door

Castricum – Het leek erop dat de open les slagwerk, die Toonbeeld in samenwerking met muziekvereniging Emergo heeft opgezet voor jonge kinderen, niet door zou gaan. Toch blijkt het mogelijk te zijn om deze les, binnen de kaders van alle beperkingen, aan te bieden.

De open les vindt plaats op maandag 23 november om 16.30 uur. Plaats van handeling is de theaterzaal van cultureel centrum Geesterhage. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen hier kennismaken met alle verschillende slagwerkinstrumenten van triangel tot kleine trom en van xylofoon tot pauken. Docent Pieter Mark Kamminga laat de kinderen spelenderwijs zien wat je allemaal kunt doen met klank, muziek en ritmes. Pieter Mark is de nieuwe docent slagwerk van Emergo bij Toonbeeld. Hij is geboren en getogen in Friesland en momenteel in de afrondende fase van zijn studie aan het Conservatorium te Amsterdam.

Hij speelt in meerdere orkesten, in binnen- en buitenland. Tevens is hij docent bij CMV Grootegast. In verband met alle maatregelen dienen kinderen zich vooraf aan te melden voor deelname aan de open les. Dit kan via www.toonbeeld.tv/form-view/5 of door een e-mail naar info@emergo.org te sturen. Enthousiaste kinderen kunnen zich na afloop aanmelden om te starten met de slagwerkklas. Meer informatie over de verschillende cursussen en tarieven is op www.toonbeeld.tv/hafabra-opleiding te vinden. De open lees op 23 november duurt drie kwartier. (Foto: Dirkjan Bussink)