Open kampioenschap van Castricum libre 2023 succesvol

Castricum – Om het open kampioenschap van Castricum in de spelsoort libre biljarten 2023 is door 45 deelnemers gestreden. De voorrondes werden gespeeld op dinsdagmiddag 18 en 25 april en woensdagavond 19 en 26 april in poules van vijf, waardoor iedere speler/speelsters vier partijen over 25 beurten kon spelen. Opvallend was de zeer aangename sfeer, er werd gelachen en er werden over en weer complimenten gegeven.

Robert Tump deed dat zeker; hij maakte in één partij een serie van 41 caramboles, zijn hoogste serie ooit. Dat heet pieken op het juiste moment. Ook de beide dames Kim Pothof en Annemieke Kuil waren in vorm want zij bonden hun mannelijke collega’s aan de zegekar. Naast de twee dames plaatsen ook veertien mannen zich voor de finale: Robert Tump, Gerard Veldt, Herman Waldram, Harry Zonneveld, Theo Klaver, Rene Hoogenboom, Sjaak Lute, Sam Bruin, Jan Kuys, Rob Stet, Gerrit Tuyn, Jan Beerse, Joop v/d Wijst en Lau Zonneveld.

De finale werd gespeeld op zondag 30 april 2023 en begon om 10.30 uur. Iedereen speelde in de kwartfinale drie partijen van 25 beurten in vier poules. Na een verbeten strijd wisten Rene Hoogenboom, Theo Klaver, Rob Stet en Lau Zonneveld zich te kwalificeren voor de halve finales. In deze finaleronde werden de partijen over 25 beurten gespeeld. Lau Zonneveld wist overtuigend te winnen van Rene Hoogenboom en Theo Klaver gaf Rob Stet ook weinig kans.

Finale

Lau en Theo moesten dus in de finale uitmaken wie zich kampioen van Castricum mocht noemen en voor Rene en Rob bleef de strijd om plek 3 en 4 over. Die laatste strijd werd een moeizame partij. Zowel Rob Stet als Rene Hoogenboom hadden al hun energie in de voorgaande partijen gelegd. Rob bleek uiteindelijk over de iets langere adem te beschikken en zegevierde. De finale tussen Theo Klaver en Lau Zonneveld kende duidelijk een ander energieniveau. Beide spelers waren gebrand op de overwinning.

Theo startte furieus met een mooie serie maar Lau bleef rustig. Stap voor stap punt voor punt pakte Lau Zonneveld uiteindelijk de zege in deze tweestrijd. Lau werd dus de kampioen van Castricum in de spelsoort libre. Na afloop van de finales verzorgde Rolf Greshof, voorzitter van de BVC, de prijsuitreiking. Hij feliciteerde de winnaars en gaf aan dat Lau Zonneveld zich voor één jaar in de CAL-gemeente de ongekroonde koning van het libre mocht noemen. Einduitslag: 1. Lau Zonneveld; 2. Theo Klaver; 3. Rob Stet; 4. René Hoogenboom.

Op de foto:
Winnaar Lau Zonneveld met de kampioensbeker. (Foto: aangeleverd)