Open Huis op Jac. P. Thijsse College

Castricum – Op donderdag 16 november opent het Jac. P. Thijsse College haar deuren voor het jaarlijkse open huis. De school voor vmbo-tl, havo en vwo verwelkomt toekomstige brugklassers en één ouder/verzorger tussen 15.30 en 18.30 uur. Het Jac. P. Thijsse College, middelbare school met een internationaal profiel, biedt een inkijkje in de sfeer van de leeromgeving, en een kans voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit de omgeving om een indruk te krijgen van hoe lessen op de school er aan toe gaan.

Jennifer Hormann, teamleider brugklas Jac. P. Thijsse College: ,,Nieuwsgierigheid vinden wij belangrijk op het Jac. P; dat vragen we van onze leerlingen. Dus we hopen 16 november veel nieuwsgierige aankomende brugklassers te ontvangen. Het is best een lastige taak om in één middag weer te geven wat aankomende leerlingen kunnen verwachten als ze bij ons naar school gaan, maar we weten uit ervaring dat het heel fijn is om een lesje te volgen en de school eens goed van binnen te kunnen bekijken.’’

Twee onderdelen

Het programma van het open huis bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er de mogelijkheid voor de leerlingen en hun ouder/verzorger om een rondleiding door de school te krijgen. Ze komen erachter hoe de verdeling van lokalen en vakken is en waar bijvoorbeeld de kunsthal en mediatheek van de school zich bevinden. Ook kunnen de kinderen een blik werpen in de gymzalen van de school en zien in welke ruimte hun persoonlijke kluisje voor de komende jaren zou kunnen zijn.

Het tweede onderdeel van het open huis bestaat uit workshops naar keuze. De kinderen kunnen zich inschrijven voor vier workshops. Ze kunnen een keuze maken uit een les Nederlands, Spaans, biologie, bèta, scheikunde, muziek, tekenen, LO (lichamelijke opvoeding) of ze kunnen meedoen aan een workshop van JPTeens, die hard aan het oefenen zijn voor de jaarlijkse musical. De komende tijd is er ook ruimte voor de kinderen om terug te komen tijdens een lesbezoek met hun klas, dat in overleg met de school geregeld kan worden.

Als het ouders en basisschoolleerlingen door omstandigheden niet lukt om het Open Huis te bezoeken is er op 3 februari de mogelijkheid om de open dag te bezoeken. Bij interesse voor het TTO (Tweetalig Onderwijs) kunnen leerlingen naar het Jac. P. Thijsse komen voor een first date op 28 februari. Op deze dag staan JPT-docenten de toekomstige brugklassers graag te woord in het Engels of Nederlands, en worden er enkele lessen in het Engels gegeven. Aanmelden kan op de website van het Jac. P. Thijsse, en is mogelijk tot 28 februari 12.00 uur. (Foto: aangeleverd)

In een eerdere versie van dit artikel stond een onjuiste dag vermeld. Dat is inmiddels gecorrigeerd.