Open Dagen Werkgroep Oud-Castricum

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli organiseert Werkgroep Oud-Castricum twee bijzondere Open Dagen in haar verbouwde onderkomen De Duynkant. En er is veel te ontdekken.

Bezoekers zien een geheel vernieuwde Duynkant. Een fraaie aanbouw met filmzaal, nieuwe inrichting, een nieuw ingerichte expositie en buiten een frisse voorgevel en een nieuwe tuin.

Heel toepasselijk gaat de nieuwe expositie over de verdwenen Duinkant. Een woonbuurtje aan de westkant van de spoorlijn dat op last van de Duitsers is afgebroken in mei 1943 voor de aanleg van de Atlantikwall. De expositie wordt op 30 juni om 13.30 uur geopend door de heer Bertus Stuifbergen, die in het buurtje opgroeide. In de filmzaal draait continu een film van Hans Kinders over de afgebroken Duinkant en zijn bewoners. Sluiting is om 16.00 uur.

Ook op zondag 1 juli is er een Open Dag van 13.30 tot 16.00 uur. Iedereen is dus dit weekend van harte welkom aan de Geversweg 1b. Vanaf juli is De Duynkant steeds op genoemde tijd de eerste en derde zondag van de maand open. Voor de donateurs ligt er nog een kleine verrassing klaar. Dat geldt natuurlijk ook voor nieuwe donateurs die van harte welkom zijn om Oud-Castricum in de komende periode te ondersteunen.