Open dag van CALorie zaterdag 8 juni 2024 bij De Oude Keuken

Castricum – Energiecoöperatie CALorie wil inwoners van de gemeente Castricum helpen bij het verduurzamen van hun energieverbruik om zo de klimaatverandering tegen te gaan. Dat is de missie van de organisatie, het doel waarvoor men staat en gaat. In brede zin wil men hieraan aandacht besteden tijdens de open dag op 8 juni.

De gemeentelijke politiek moet de grote motor achter de energietransitie zijn. Steeds vaker pakt de gemeente die rol. CALorie verwelkomt wethouder milieuzaken & energietransitie Valentijn Brouwer. Hij neemt je mee in waar we nu staan. Je kunt deze dag alle recente informatie krijgen over isolatie en warmtepompen. Rekenmeester Wim Schermer is aanwezig om jou voor te rekenen wat je kunt besparen met de aanschaf van zonnepanelen en warmtepomp.

Natuurlijk gaat er nog veel fout in dit proces. Zin en onzin wordt verteld. Theo van Lieshout, consulent duurzame energie, vertelt over de lariekoek die de ronde doet over energietransitiezaken. Leuk en interessant! Je kunt een ritje maken met de elektrische CALorie deelauto. En men bespreekt het onderwerp energiearmoede. Want niet iedereen kan zo maar investeren en meedoen. Jordan Young, onderzoeker Wageningen University, zal een lezing houden over dit onderwerp. En hoe we dit kunnen agenderen. Ook de Denktank Jongeren presenteert zich. En natuurlijk zijn er CALorie energiecoaches aanwezig.

Programma open dag

  • Inloop vanaf 13.00 uur. Duurzaam Bouwloket en CALorie deelauto’s (werkgroep mobiliteit) starten activiteiten op buitenterrein.
  • Binnenprogramma met presentaties en interessante lezingen.
  • Einde rond 16.00 uur met gratis koffie, thee en drankje.

CALorie rekent op mooi weer en natuurlijk op jouw komst! De CALorie open dag is er voor leden en niet leden, dus voor iedereen in de gemeente Castricum. Je bent welkom vanaf 13.00 bij restaurant De Oude Keuken aan de Oude Parklaan 117 in Bakkum.