Open Dag op het Jac. P. Thijsse College

Castricum – Op zaterdag 4 februari opent het Jac. P. Thijsse College van 10.00 tot 13.00 uur de deuren voor alle leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Docenten, teamleiders, mentoren en onderwijsspecialisten van de middelbare school voor vmbo-tl, havo en vwo staan dan klaar om aankomende brugklassers het Jac. P. Thijsse te laten zien.

Iedereen die nieuwsgierig is naar hoe een middelbare school met internationaal profiel er van binnen uitziet, krijgt een rondleiding langs de lokalen. Kinderen kunnen zelf op ontdekkingsreis gaan en een leuke schoolgadget winnen. Ook kan men de hele ochtend vragen stellen, over bijvoorbeeld tweetalig onderwijs, vakken als wiskunde en Chinees, het dyslexiebeleid en het pestprotocol. Docenten zullen toelichten hoe leerlingen hun device bij het leren kunnen gebruiken en hoeveel huiswerk ze krijgen. Ook kunnen leerlingen zelf zien hoe groot de gymzalen zijn en waar zich de bieb en de kluisjeskelder bevinden.

Op donderdag 2 februari om 19.30 uur zijn ouders en verzorgers van aankomende brugklasleerlingen al welkom. Rector Ton Kallenberg zal iedereen welkom heten en onder andere ingaan op de visie van de school. Het Jac. P. Thijsse College leidt leerlingen op tot nieuwsgierige, daadkrachtige en verantwoordelijke burgers. Hoe gaat dat in een pedagogisch klimaat waarin onder andere ‘veiligheid’, ‘verbinding’ en ‘respect’ centraal staan? Na de woorden van de rector kunnen ouders en verzorgers kiezen uit verschillende lezingen met onderwerpen als ’toetsing’, ‘passend onderwijs’, ‘kunst en cultuur’ en ‘innovatie en techniek in het onderwijs’.

  • Informatieavond voor ouders en verzorgers: donderdag 2 februari 19.30 uur.
  • Open dag voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs: zaterdag 4 februari 10.00 – 13.00 uur.

Aanmelden is niet nodig. Kijk op www.jpthijsse.nl voor meer informatie.

(Foto’s: Jac. P. Thijsse College)