Op reis? Maak op tijd een afspraak voor vaccinaties en advies!

Regio – De vakantieperiode komt in zicht en veel mensen hebben al vakantieplannen. Het is belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er op je bestemming zijn en welke extra vaccinaties je nodig hebt. GGD Hollands Noorden heeft een speciaal spreekuur voor reizigers.

Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen, bijvoorbeeld over (voedsel)hygiëne, maar ook over ziektes die je kunt krijgen. Malaria is natuurlijk een bekend voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer ziektes die je liever niet op je vakantiebestemming op wilt lopen.

Maak op tijd een afspraak

De GGD kan helpen om goed voorbereid op reis te gaan, en gezond weer terug te komen. Zij informeren je graag tijdens het reizigersspreekuur. Je kunt dan ook meteen terecht voor vaccinatie(s). Ga je op vakantie naar een bestemming in Oost-Europa of buiten Europa, maak dan op tijd een afspraak. Je kunt een afspraak inplannen via de website van de GGD (www.ggdhn.nl) maar ook via www.ggdreisvaccinaties.nl of telefonisch op nummer 088 0100530. (Foto: LuAnn Hunt via Pixabay)