Oorkonde Groei en Bloei voor Greet Sinnige

Greet Sinnige, bewoner van Uitgeest, heeft enkele weken geleden een hoge onderscheiding gekregen van het landelijk bestuur van Groei en Bloei. Ze heeft dat gekregen voor het 15 jaar lang schrijven van artikelen over bomen, bloemen en planten in de natuur en bij huis.

Greet Sinnige begon met woninginrichting, dreef met echtgenoot Dick een kroeg maar had altijd al interesse in bloemen en planten. Haar moeder was tuindersdochter en ook vaak wroetend in de grond te vinden alhoewel dat volgens Greet wel het simpeler werk betrof. Toen Greet lang geleden in de keuken de sla versierde tot een kleurrijk geheel riep haar dochter: “Je praat over planten, je droomt over planten moet het nu ook nog over het eten?” Het bloed kroop waar het niet gaan kon en Greet werd op 40-jarige leeftijd hovenier, schreef ondertussen goed gelezen columns in kranten en de Libelle, verzorgde lezingen en gaf iedereen die erom vroeg advies. Greet lachend: “ik heb wel 1000 keer verteld hoe je hortensia’s snoeit.” Al vijfendertig jaar is Greet lid van Groei en Bloei, een vereniging waar elke tuinier zijn of haar hart op kan halen. In het verenigingsblad De Nieuwe Stek en op de website zijn verschillende artikelen en een tuinrubriek van haar hand te vinden. Inspiratie haalde zij uit de tuin en omgeving.

Greet: “Maar met tuinen val je in herhalingen en voor ze gaan zeggen ‘Greet het wordt oudbakken’, dacht ik ze voor te zijn en er mee te stoppen.” Op 4 november verraste de voorzitter en een bestuurslid van het hoofdbestuur van het blad Groei en Bloei haar met taart en bloemen. Daarbij een oorkonde als bewijs van erkenning voor de grote verdiensten voor afdeling Kennemerland en een tulpenbroche met ingelegd robijntje. Greet: “Het is een waardering voor iets wat ik met veel plezier heb gedaan en dat vind ik heel erg leuk.” (Monique Teeling)