Ook IVV aan de zegekar van Vitesse

Castricum – Met de zege op IVV heeft Vitesse ’22 de derde overwinning op rij gerealiseerd. Daarmee staat de club nu op de tweede plaats van de ranglijst. Vitesse startte met twee nieuwe spelers in de basis. Tom Laan keerde na lang blessureleed weer terug onder de lat en youngster Mees Oosterman kreeg een basisplaats . Na vijf minuten was het al 1-0 voor IVV door een zeldzaam foutje van Jasper Rutgers. Maar drie minuten later was het al 1-1 door een benutte strafschop van Rick Tolsma, nadat Mika Mitienen was neergelegd. Kort hierna een grote kans voor Mika na een prachtige steekpass van Rick Tolsma, maar het vizier stond niet op scherp. Na de rust was de wedstrijd aardig in evenwicht en ontstond er nog wel een goede kans voor Martijn Kuijs, die een beter lot had verdiend. Vitesse kwam na een uur toch op voorsprong. De zeer sterk spelende Robin Stam kwam goed mee aan de linkerkant en kon zo Mika Mitienen bedienen, die goed afrondde. De ingevallen Luc ten Broek bracht de stand in minuut 86 op 1-3 en dat was maar goed ook, want in de laatste minuten kwam IVV nog terug tot 2-3. Dat zou tevens de eindstand worden. Komend weekend is Vitesse vrij.