Ook derde uitduel Vitesse eindigt in remise: 3-3 in Hoofddorp

Castricum – Na een weekend rust moest Vitesse op bezoek bij Hoofddorp. Wederom een fysiek sterke en aanvallend ingestelde ploeg waarvan de verdediging toch een zwakke schakel bleek te zijn. Vitesse wist de thuisploeg dan ook regelmatig pijn te doen en dat alles zorgde voor een spannend duel dat alle kanten op kon. Uiteindelijk zag Vitesse in de laatste vijf minuten Hoofddorp nog langszij komen. Op zich uiteraard een teleurstelling maar onverdiend was het allerminst.

Door PR-sponsorcommissie Vitesse ‘22

Hoofddorp liet vanaf het begin zien dat het de lakens wilde uitdelen. Vitesse werd meteen onder druk gezet en vrijwel alle duels werden gewonnen. Maar binnen enkele minuten was de eerste counter van Vitesse al bijna succesvol. Maar de harde inzet van Joey van Esveld wist de keeper met zijn voeten tot corner te verwerken. Daarna nam de druk verder toe vooral via de beide behendige buitenspelers. In de 17e minuut kwam Hoofddorp dan ook verdiend aan de leiding door een doelpunt van Dylan van Schaik.

Binnen één minuut was het echter alweer gelijk toen na een voorzet van Joey van Esveld vanaf de linker achterlijn zowel de keeper als twee verdedigers niet adequaat handelden, zodat Rik Beentjes de bal simpel kon binnentikken: 1-1. En alhoewel Hoofddorp bleef domineren in het veld wist Vitesse regelmatig hun defensie in de luren te leggen. Zo was Rik Beentjes in de 34e minuut zijn tegenstander weer te snel af en bracht met een trekballetje Joey van Esveld in stelling. Via de rug van een verdediger verdween de bal in het net: 1-2.

Corner

Drie minuten later had Hoofddorp alweer gelijk kunnen maken door een wel heel gemakkelijk gegeven penalty wegens hands, maar Tom Laan wist dat met een safe te voorkomen. De direct daaropvolgende counter bracht Rik Beentjes weer in kansrijke positie maar de keeper wist zijn inzet tot corner te verwerken. Uit die corner bracht Milo Cremers de bal vanaf links weer voor doel waar Joris Veldt klaar stond om van dichtbij de bal binnen te koppen: 1-3. Vlak voor rust leek Hoofddorp al de aansluitingstreffer te scoren, maar een van richting veranderd afstandsschot ging rakelings naast.

Ook na rust bleef Hoofddorp de aanval zoeken, echter de eerste grote kansen waren wederom voor Vitesse via Rik Beentjes en Martijn Kuijs. Nadat Tom Laan al enkele keren redding had weten te brengen viel die aansluitingstreffer alsnog in de 62e minuut door een inzet van Nigel Compter: 2-3.

Gelijkmaker

Weer leek Vitesse meteen te antwoorden toen Joey van Esveld op links doorbrak, maar dit keer wist de keeper zijn harde schot net over de lat te tikken. Vanaf dat moment werden de aanvallende acties van Vitesse een stuk minder gevaarlijk en werd het vooral tegenhouden en de voorspong verdedigen. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk pas in de 86e minuut, toen een verre vrije trap niet goed weggekopt werd waardoor Donny Kessing uit een mêlee van spelers toch nog met een geplaatst schot wist te scoren. Vlak voor tijd had de linkerspits van Hoofddorp zelfs nog de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn wilde uithaal ging hoog over. Daardoor bleef de ongeslagen status van Vitesse in uitduels in stand. Komende zondag komt met Kolping Boys een oude bekende op bezoek op De Puikman. (Foto: aangeleverd)