Ontmoetingsdag met vrijwilligers uit de praktijk

CWelzijn Castricum kan haar taken niet uitvoeren zonder de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Wie bijvoorbeeld naast een huidige baan of andere activiteiten ook als vrijwilliger voor een paar uur per maand aan de slag wil, kan naar de speeddate-sessie komen om zich te oriënteren. Vrijwilligerswerk is bij uitstek geschikt om kennis te maken met andere werkvelden of om nieuwe maatschappelijke functies voor jezelf te ontdekken. Men breidt een netwerk uit, leert nieuwe mensen kennen en een andere kant van zichzelf ontdekken. Ook voor degene die geen baan heeft of al lang niet meer werkt is het doen van vrijwilligerswerk een zinvolle bezigheid. Men is in ieder geval nooit te oud maar ook niet te jong om te starten.

Tijdens een ontmoetingsdag stelt Welzijn bezoekers voor aan vrijwilligers uit de praktijk, zoals maatjes, taalcoaches voor vluchtelingen, voorlezer anderstalige kinderen, fietstrainers, chauffeurs, huis- of tuinklussers of thuisadministratievrijwilligers. Tijdens een speeddate kan men met hen in gesprek over wat er zo leuk is aan het doen van dit vrijwilligerswerk. Zij weten dat het passend is bij iedere agenda, voor alle leeftijden, voor mannen en vrouwen, binnenshuis of buiten, alleen of in een team. 

Op donderdag 24 januari staat de koffie of thee, met uiteraard wat lekkers, klaar in de gezellige foyer van Geesterhage van 15.00 tot 17.00 uur of van 19.00 tot 21.00 uur en iedereen is van harte welkom. Uiteraard zijn er ook medewerkers van Welzijn Castricum aanwezig om meer informatie te verstrekken over de vacatures en de mogelijkheden. Mocht er bij Welzijn geen passende werkplek zijn, dan is er ook een medewerker van de vacaturebank om verder te informeren over andere mogelijkheden. 

Wie niet in de gelegenheid is op 24 januari te komen, maar wel een afspraak wil maken voor een oriënterend gesprek, kan bellen naar 0251-656562 of mailen naar vcc@welzijncastricum.nl. (Foto: aangeleverd).