Ontmoet MantelZ: inloopspreekuur voor mantelzorgers uit Castricum

Castricum – Mantelzorg is een prachtige en uitdagende taak, die vaak gepaard gaat met vragen en onduidelijkheden. MantelZ, centrum voor mantelzorg helpt en begrijpt mantelzorgers met het vinden van de juiste balans tussen zorgtaken en het privé leven. Dankzij het nieuwe inloopspreekuur wordt ondersteuning nog toegankelijker.

Zorgt u langdurig, onbetaald en soms intensief voor een naaste? Dan bent u mantelzorger. U doet het uit liefde en het is geen betaalde baan of vrijwilligerswerk. Het inloopspreekuur is opgezet om mantelzorgers een plek te bieden waar ze vrijuit kunnen praten over hun ervaringen en vragen.

Een luisterend oor

Het inloopspreekuur biedt een laagdrempelige omgeving waar mantelzorgers terecht kunnen met al hun vragen en zorgen. Tijdens het spreekuur staat mantelzorgconsulent Pauline Landwehr Johann klaar om te helpen met allerlei vragen en zorgen. Of het nu gaat om het vinden van de juiste hulp, het regelen van vervangende mantelzorg, het omgaan met emotionele uitdagingen of het aanvragen van de Mantelzorgwaardering, mantelzorgers kunnen rekenen op deskundig advies en ondersteuning.

Het eerstvolgende inloopspreekuur vindt plaats op dinsdag 6 augustus van 16.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard aan de Geesterduinweg 1. Een afspraak maken is niet nodig. Het spreekuur en eventuele verdere ondersteuning van de mantelzorgconsulent zijn gratis voor inwoners van de gemeente Castricum. MantelZ nodigt alle mantelzorgers uit Castricum uit om langs te komen, ongeacht hun situatie of achtergrond.