Ontdek het Oer-IJ te voet of per fiets

Huis van Hilde en Stichting Oer-IJ bieden deze nazomer een bijzonder fiets- en wandelarrangement aan.

Dit mooie, actieve arrangement bestaat uit een bezoek aan het archeologiecentrum, een lunch en een fietstocht of wandeling onder leiding van een deskundig gids. Een mooie gelegenheid om te genieten van de cultuur en het landschap van Noord-Holland.

Onder begeleiding van ervaren gidsen worden deelnemers eerst rondgeleid in het archeologie-centrum in Castricum. Hier wordt de ontstaansgeschiedenis van Noord-Holland aan de hand van archeologische vondsten belicht. Speciale aandacht is er voor de bepalende rol van het Oer-IJ, de zijtak van de Rijn die ruim 2000 jaar geleden bij Castricum in zee uitmondde. In Hildes Heerlijkhyd staat vervolgens een smakelijke Oer-lunch klaar.

Vervolgens wordt wandelend of fietsend een excursie gemaakt door het voormalig stroomgebied van het Oer-IJ. Ook hier leidt een gids de deelnemers langs interessante locaties waar nog veel van die ontstaansgeschiedenis te ontdekken valt. Op woensdag wordt er gefietst, op zondag gewandeld. Het arrangement wordt georganiseerd door Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde.

Met Nazomerkorting kost deelname slechts 27,50 euro per persoon (reguliere prijs 35 euro). Klik hier voor meer informatie of bel met 023-514 32 47.

Reserveren kan via info@huisvanhilde.nl. Een excursie op maat is ook mogelijk.