Online zelfhulpmodules voor mensen met mildepsychische klachten


In samenwerking met een aantal gemeenten biedt GGZ Noord-Holland-Noord online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen aan. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn kosteloos via de website van GGZ Noord-Holland-Noord toegankelijk: https://www.ggz-nhn.nl/zelfhulp

Via de website van GGZ Noord-Holland-Noord zijn de volgende zelfhulpmodules beschikbaar: Beter slapen: ga op eigen tempo aan de slag voor een betere nachtrust; Betrokken omgeving: doe kennis en vaardigheden in om overbelasting te voorkomen in de omgang met een naaste met psychiatrische problemen; Blij alcoholvrij: geniet echt met mate…; Fluitend naar je werk: beter ontspannen na een werkdag; Je probleem in kaart: krijg helder wat er speelt; Minder piekeren: sta meer ontspannen in je leven; Mindfulness: krijg meer aandacht voor het hier en nu; Oefenen met ontspannen: in korte oefeningen leer je je spanning los te laten; Pak je somberheid aan: wat kun je doen om je minder somber te voelen; Zelfbeeld: zet je eerste stappen naar een meer positief zelfbeeld.

Uit onderzoek blijkt dat internetbehandeling goed kan werken, mede omdat mensen zelf aan de slag gaan met hun problemen. GGZ Noord-Holland-Noord biedt internetbehandeling dan ook standaard binnen de behandelingen aan. Omdat meer mensen van deze methode kunnen profiteren heeft de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, samen met een aantal gemeenten, de zelfhulpmodules voor iedereen beschikbaar gesteld. Voor meer informatie: zie https://www.ggz-nhn.nl/zelfhulp(Foto: Pixabay)