Online voorstelling over 75 jaar vrijheid

Castricum – Al geruime tijd is de projectgroep SuperDunes bezig met de voorbereiding van een speciale voorstelling ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. Initiatiefnemer is liedjesschrijver en cameraman Chris Kesting.

Het betreft een korte voorstelling (van ongeveer twintig minuten) met muziek en verhalen die terugblikken op de Tweede Wereldoorlog. Opvallende elementen zijn een liedje over Anne Frank en het indrukwekkende Stilte na de Storm, dat door het programma heen is gevlochten. Door het coronavirus zijn er geen fysieke optredens mogelijk. Daarom wordt een digitale versie van de voorstelling via YouTube aangeboden.

Iedereen kan het dus via laptop, tablet of televisie gratis bekijken. Het programma wordt volledig ondertiteld, zodat ook ouderen het goed kunnen volgen. SuperDunes hoopt dat velen zullen kijken en daarmee op een mooie manier 75 jaar vrijheid zullen herdenken en vieren. De minivoorstelling is te zien via www.chriskesting.nl/75jaarvrijheid en wordt in de eerste week van mei ook uitgezonden op CTV. (Foto: aangeleverd)