Online kennismaken met kleinschalig en groen vmbo Clusius College

Castricum – Nu een middelbare school kiezen is knap lastig, als alle scholen dicht zijn. Om leerlingen van groep acht hierbij te helpen, organiseert het Clusius College op vrijdag 29 januari (18.00 – 21.00 uur) en zaterdag 30 januari (10.00 – 13.00 uur) een online open dag. Alle acht vmbo-vestigingen laten dan op hun eigen manier zien wat het vmbo op het Clusius College zo bijzonder maakt.

Aanmelden voor de open dagen is verplicht en kan via www.clusius.nl/vmbo/online-open-dag-2021. Bij het aanmelden kies je welke Clusius-vestiging je online wilt bezoeken.

Online rondkijken, sfeerproeven en lesjes volgen

,,We willen de basisschoolleerlingen en hun ouders natuurlijk het liefst écht in onze school ontvangen en de sfeer laten proeven”, aldus Gerard Oud, bestuurder van het Clusius College. ,,Die sfeer vinden we heel belangrijk en ook het praktijkgericht leren willen we leerlingen graag laten ervaren. Gelukkig kunnen we digitaal ook veel laten zien: van online lesjes en rondleidingen tot korte video’s en presentaties. Daarnaast kun je (net als bij een gewone open dag) direct al je vragen aan ons stellen.”

Wat maakt het Clusius College zo bijzonder?

De vmbo-opleiding van het Clusius College heeft veel aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit komt terug in de praktijkvakken, maar ook bij allerlei projecten en dat maakt leren leuk. Op de relatief kleine scholen, waarbij iedereen volop aandacht krijgt, kun je de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg volgen en een diploma voor de theoretische leerweg (mavodiploma) behalen. Vestigingen zijn er in Alkmaar, Amsterdam-Noord, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het Clusius College op www.clusius.nl/vmbo. Aanmelden voor de open dagen kan via www.clusius.nl/vmbo/online-open-dag-2021. (Foto: aangeleverd)