Online is ook sfeervol!

Regio – Sinds de sluiting van de scholen voor voortgezet onderwijs zijn leerlingen en docenten weer aangewezen op 100% online lessen. Een flinke uitdaging voor beide partijen, maar ‘online is ook sfeervol’ op PCC Bergen en PCC Heiloo.

Voor de docenten geldt dat ze in deze online-tijden blijven focussen op het aanleren en onderhouden van de kennis van de leerlingen voor hun vak. Maar daarnaast proberen ze ook voortdurend oog te houden voor het welbevinden van de kinderen, aldus Anneroos van Leijen, docente NE op PCC Heiloo: ,,Voor mij is de grootste uitdaging om leerlingen gemotiveerd te houden. Ik hecht daarom veel waarde aan het starten of eindigen met bijvoorbeeld de vraag naar hoe het met ze gaat, of ze nog iets beleefd hebben, of ze het nieuws gevolgd hebben, hoe lang hun haar inmiddels is en of ze al naar school zouden willen gaan. Zo houd ik toch – ondanks de digitale lessen – goed contact met ze.”

Ze vertelt dat die ochtend een aantal van haar leerlingen op een A4’tje ‘Bedankt’ schreven en dat aan het eind van de les tegen de camera hielden: ,,Er is toch niets liever dan dat? Wat een toppers!” Een goede sfeer is realiseerbaar via online lessen, dat bewijzen de docenten van de vestigingen PCC Heiloo en PCC Bergen dagelijks. Online sfeerproeven is ook mogelijk tijdens het online open huis van PCC Bergen op dinsdag 9 februari en van PCC Heiloo op woensdag 10 februari. Voor alle informatie zie pcc.nu/opendagen.

Op de foto:
Linde (13 jaar, Alkmaar), mentorklas-leerling van Anneroos van Leijen op PCC Heiloo, geeft haar docente een ‘boks’. Foto: aangeleverd