Online informatieavond: zo werkt een Herenboerderij

Castricum – Heb je al eens gehoord of gelezen over een Herenboerderij en denk je erover je aan te sluiten? Goed nieuws, want een groep enthousiaste kartrekkers zet zich volop voor de realisatie ervan in de omgeving van Castricum. Op donderdag 26 januari houden ze weer een informatieavond om iedereen te informeren over de realisatie van deze coöperatieve boerderij.

Wolter van der Vlist, voorzitter van Herenboeren Kennemerland: ,,We organiseerden het afgelopen jaar meerdere online informatieavonden. De opzet was heel interactief en sloeg enorm goed aan. Er werd algemene informatie gedeeld, er waren momenten in een break-out en we gingen ook echt in gesprek.’’ Inmiddels hebben zich weer meer dan 130 nieuwe geïnteresseerden gemeld, dus hoog tijd voor een nieuwe info avond. ,,De bedoeling is dat we nieuwe geïnteresseerden kort het concept uit te leggen en bijpraten over de ideeën. Ook gaan we samen kijken naar de regiokaart van de omgeving Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest en Heemskerk om te zien waar de mogelijkheden liggen.’’

De kartrekkers van Herenboeren Kennemerland hebben, sinds ze in oktober 2021 van start gingen, niet stilgezeten. Er is een coöperatie opgericht, ze hebben vele lokale agrariërs ontmoet, er is een website opgetuigd en er wordt flink gewerkt aan een netwerk op de social media-kanalen. In april 2022 opende de inschrijving en al meer dan 130 huishoudens hebben zich aangemeld bij dit lokale initiatief. Aan animo geen gebrek. Het belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond. Kijk op https://kennemerland.herenboeren.nl voor meer informatie of volg het initiatief via Instagram (herenboeren_kennemerland) en Facebook (www.facebook.com/Herenboeren.Kennemerland). Wil je de informatieavond volgen? Mail naar kennemerland@herenboeren.nl en krijg de Teams-link opgestuurd. Zet in je agenda: 26 januari, 20.00 uur.