Online groep ‘Koffietijd’

De online ontmoetingsgroep ‘Koffietijd’ is door Welzijn Castricum opgestart tijdens de eerste coronagolf. Juist omdat nu alle plekken waar je andere mensen kunt ontmoeten (zoals sportclubs, cafés, buurthuizen en musea) gesloten zijn. Wanneer al die dingen wegvallen kan het stil en leeg zijn om je heen. Zeker wanneer je op jezelf woont, kan het lastig zijn om je ritme daar weer in te vinden.

In deze coronacrisis heb je misschien behoefte aan contact en gezelligheid. Je wilt andere mensen leren kennen, een gesprek voeren over hoe het met jou gaat of horen hoe anderen dat doen in deze tijd. Via de online groep ‘Koffietijd’ kun je ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Je zult merken dat je niet de enige bent. Mochten mensen behoefte hebben om elkaar online te ontmoeten, dan kunnen zij zich aanmelden bij Welzijn Castricum. Bij genoeg aanmeldingen wordt er wekelijks, of vaker als er behoefte aan is, een online groep gestart. Dit gebeurt door middel van videobellen op een vast tijdstip onder begeleiding van een sociaal werker.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je jezelf aanmeldt, neemt de begeleider telefonisch contact met je op om kennis te maken en te kijken of de online groep past bij wat je wilt. Dit eerste gesprek is vrijblijvend. Wanneer je besluit mee te doen, ontvang je via e-mail een uitnodiging met tijdstip, uitleg en een link om in te kunnen loggen. In de eerste bijeenkomst wordt kennis met elkaar gemaakt en de regels afgesproken, met name over de privacy. Er worden afspraken gemaakt over het tijdstip en hoe vaak de groep met elkaar wil ontmoeten. De bijeenkomsten duren niet langer dan een uur. Er zitten maximaal zes deelnemers in een groep.

De leden in de groep kennen elkaar niet. Wanneer de groep gevormd is, verandert de samenstelling niet meer. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Ingrid Wellen van Welzijn Castricum (i.wellen@welzijncastricum.nl / 0251 656562). (Foto: Quinn Kampschroer via Pixabay)