Online diensten Bibliotheek Kennemerwaard

Castricum – In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn van maandag 16 maart tot tenminste maandag 6 april alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard gesloten. Ze begrijpen dat het sluiten van de vestigingen een grote impact heeft op de bezoekers en leden.

Online diensten
Wie thuiszit kan gelukkig daar ook veel beleven met een boek. Voor wie wil blijven lezen en luisteren zijn e-books en luisterboeken een goed alternatief. Er kan gekozen worden uit ruim 28.000 e-books of ruim 3700 luisterboeken. Kijk voor meer informatie over de online bibliotheek op de website.

De bibliotheek op school online
De scholen zijn dicht en de bibliotheken ook, maar dat betekent niet dat er thuis geen leuke en leerzame activiteiten gedaan kunnen worden. Er worden regelmatig leuke opdrachten voor kinderen, leerkrachten en ouders op de website geplaatst. Zo hoef je je niet te vervelen. Ga naar www.bknw.nl/dbos-online.

De Voorleeshoek
Rustig werken en toch de kinderen laten voorlezen? Ga naar www.devoorleeshoek.nl. Dit is een online platform met veel voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 – 10 jaar. Dit platform is voor bibliotheekleden, maar nu tijdelijk ook gratis voor kinderen zonder bibliotheekabonnement.

Informatie
Meer informatie:klantenservice@bknw.nl, 072 – 515 66 44 en www.bknw.nl/coronavirus. (Foto: aangeleverd)