Online boekentips en leeskring bij Bibliotheek Kennemerwaard

Castricum – Bibliotheek Kennemerwaard organiseert in januari drie bijeenkomsten om online over boeken te praten. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die net een mooi boek gelezen heeft en dat wil delen, maar ook voor mensen die juist niet meer weten wat ze moeten lezen en tips willen krijgen.

Het delen van boekentips kan op dinsdag 19 januari of donderdag 28 januari tijdens het online koffie-uurtje van 10.30 tot 11.30 uur. Dit vindt plaats in de vorm van videobellen via het gebruiksvriendelijke platform Jitsi. Via www.bknw.nl/agenda kunnen belangstellenden zich aanmelden. Om iedereen de gelegenheid te geven om mee te praten, is de maximale groepsgrootte acht personen.

Online leeskring over de Zeven zussen

De boeken uit de Zeven Zussenreeks van Lucinda Riley zijn zonder enige twijfel de meest gelezen boeken van de afgelopen twee jaar. Inmiddels zijn er zes delen verschenen in de populaire serie, waarvan de laatste, ‘De zevende zus’, eind april 2021 uit zal komen. Fans van deze reeks die hierover met andere liefhebbers willen praten, kunnen deelnemen aan de online leeskring rond deze boeken. Het maakt niet uit hoeveel boeken men van deze reeks heeft gelezen om mee te kunnen praten. De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 januari om 10.30 uur.

Werkwijze

Na aanmelding via www.bknw.nl/agenda ontvangen de deelnemers een link per e-mail. Deze link is te gebruiken op de telefoon, tablet of computer op het tijdstip dat de boekenclub begint. Op de telefoon of tablet moet men nog wel even de ‘Jitsi Meet’ app downloaden en op de computer heeft men Google Chrome nodig. Eventueel bestaat de mogelijkheid tot het voeren van een testgesprek vooraf.