Online bijeenkomst over de geestelijke gezondheid van pubers

Regio – GGD Hollands Noorden organiseert op 16 juni een online bijeenkomst over het puberbrein. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle opvoeders van pubers (10+) die meer willen weten over mentale gezondheid en het puberbrein. Ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach Steven Pont en opvoedadviseur Monique Klein-Vriend gaan in op het belang van een goede mentale gezondheid van pubers en hoe je deze kunt versterken.

Wat is belangrijk om te weten als ouder/opvoeder? Waar let je op en wat kun je doen om je puber hierbij te ondersteunen? Je leert wat mentale gezondheid inhoudt, wat pubers nodig hebben om zich mentaal gezond te ontwikkelen en hoe je in gesprek gaat met een puber over hoe hij/zij zich voelt. Ook ontdek je wanneer pubergedrag zorgelijk is en op welke signalen je moet letten. Tijdens deze online bijeenkomst kun je vragen stellen via de chat. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Deelnemers kunnen zich via www.ggdhn.nl/cursussen aanmelden.

Vragen over opvoeden?

Als je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebt kun je bellen (088 0100550) of mailen (positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl) met GGD Hollands Noorden. Je kunt dan een (online) afspraak maken met de jeugdgezondheidszorg. Meer informatie over opvoeden is op de website www.positiefopvoeden.nl te vinden. De online bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en GGD Hollands Noorden. (Foto: Pixabay)