Ongeslagen RKVV DEM gaat onderuit tegen FC Castricum

Castricum – FC Castricum ging zaterdag op bezoek bij RKVV DEM uit Beverwijk en behaalde een zwaarbevochten zege van 2-1.

Door Joop Bakker

Het was DEM die vanaf de begin fase hoog druk zette en in de tweede minuut moest Lars Beukers al zijn talenten tonen. Jesse Arendse stoof op aan de rechterkant en bracht de bal voor het doel, het schot van Daan Joosten wist Lars er prima uit te halen. In de achtste minuut was het wederom Jesse Arendse die zich vrij speelde en de 16 meter in ging. Daar werd hij ten val gebracht en de scheidsrechter zag er een penalty in. Deze werd genomen door Stan Kleef en zette het score bord op 1-0 voor DEM. Vervolgens werden over en weer niet echt grote kansen gecreëerd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, de ruststand was dan ook 1-0 voor DEM.

Tweede helft

In de tweede helft moest FCC komen, maar slaagde het team er maar niet in om door de verdediging van de tegenstander te komen. Ralph Blom en Felix Aerts grepen in de 60ste minuut in en brachten Bart Kornblum en Menno Buijnsters, die meteen extra druk op het middenveld bracht. Het was Bart Kornblum die in de 68ste minuut een steek pass naar Elario Zweet gaf. Hij speelde zich vrij en zag zijn schot gepareerd worden door de sterk keepende goalie. In de rebound wist hij wel de keeper te verschalken en dat bracht de stand op 1-1. In de laatste twintig minuten werd het echt een voetbalgevecht met een hoog baltempo. Daardoor moest af en toe, over en weer, op de rem getrapt worden.

Dit veroorzaakte in de vijfde minuut van de blessuretijd enige commotie, Mitchel Mol van DEM moest zijn tweede gele kaart incasseren en het veld verlaten. Het was Justo van de Werf, die in de 85ste minuut was ingebracht, die de overwinning voor FCC in de 97ste minuut over de streep trok met een prachtig schot in de kruising. Het had geen seconde langer moeten duren want de scheidsrechter floot meteen af. FC Castricum won met 2-1 van RKVV DEM. (Foto: Pixabay)