Ongelukkig FC Castricum verliest nipt van IJVV Stormvogels

Castricum – Het is FC Castricum zaterdag niet gelukt om van IJVV Stormvogels te winnen. De club verloor nipt: 0-1. Het in grote getalen toegestroomde publiek kreeg deze middag een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.

Door Joop Bakker

De verrassing in de opstelling was toch wel het centrale duo Stijn Peijs en Menno Buijnsters. Dit kwam mede door de vele geblesseerden bij FC Castricum. De twee vervulden hun rol niet onverdienstelijk. Stormvogels probeerde de Castricumse achterhoede met veel lopende en snelle diepteballen in de problemen te brengen, maar tot grote kansen leidde dit in de eerste helft niet. Er waren voor beiden teams enkele kansjes maar tot scoren kwam het niet.

In de tweede helft was FC Castricums linksback Ward Haak geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer. Nog geen vijf minuten spelend in de tweede helft moest de rechtsback Jeroen Bakker ook het veld geblesseerd verlaten. Het zat FC Castricum bepaald niet mee! In de 57ste minuut kwam van Stormvogels een aanval over rechts. Brian Ezeoke bracht de bal voor het doel en Mats Berghuis kopte hem prima in; 0-1.

Een klein kwartier later was het Jose Leone van Stormvogels die 1 op 1 kwam te staan met Lars Beukers. Beukers wist echter zijn schot te pareren. Vervolgens was het Wouter Bruins van FC Castricum een minuut later die zijn mooi geplaatste schot in de uiterste rechter hoek er net eruit getikt zag worden door Bas Veen. Met negentig minuten op de klok kreeg FC Castricum nog een geweldige kans om het scoren bord op 1-1 te zetten. Nick van Velsen werd scherp aangespeeld en ging alleen op de keeper af. Zijn schot werd net aangeraakt met de vingertoppen van de goed keepende keeper van Stormvogels en al tippend ging de bal net langs de buitenkant paal.