Ondernemers zetten postbode voor het voetlicht

Castricum – Het gezicht van PostNL in het centrum van Castricum, Peter van Rhee, stopt ermee. Dat is hem ook gegund na maar liefst vijftig jaar de postbode/postbezorger uit te hebben gehangen. Alhoewel, van hangen geen sprake was, het was juist werken geblazen vanaf zijn 17e jaar.

Zoals gezegd een zeer lange tijd in het centrum van Castricum, met de ondernemers die elke dag uitzagen naar de wel of niet gewenste poststukken die Peter in de bus liet glijden. Het Ondernemersfonds, waarin detailhandel en foodzaken uit het centrumgebied participeren, vond die trouwe dienst wel wat aandacht waard. Vele oud- en huidige collega’s kwamen hem begroeten bij het begin van zijn laatste bestelronde.

Tijdens die laatste ronde werd Peter van Rhee verrast met een geweldige bos ruikers namens die ondernemers van het Ondernemersfonds. Deze werd overhandigd door Simone Veldt-Bakker, namens dit fonds, voor de geweldige service die Peter bood bij de ondernemingen. Vaak bracht hij de post immers tot aan de toonbank. Op zijn laatste ronde werd hij door verschillende ondernemers verrast met zakken snoep, flessen wijn en meer.

Kortom, Peter van Rhee gaat genieten van zijn pensioen, samen met zijn vrouw Marianne. Peter bedankt! Al eerder werd Peter ook door burgemeester Toon Mans geëerd voor zijn trouwe en lange dienstverband en servicegerichtheid richting bewoners en ondernemers van Castricum. Buiten lovende woorden ook hier een groot boeket bloemen en een dinercheque namens de ondernemers van het Ondernemersfonds. Tekst: Aart Tóth / Foto: aangeleverd)