Ondanks valpartij toch winst voor Vincent Beentjes

Akersloot – Mountainbiker Vincent Beentjes uit Castricum heeft na een alles-of-niets-poging toch de zege binnen gesleept in de wekelijkse donderdagavondrit om de OIT Mountainbike Cup. Het sportcomplex De Cloppenburch was het decor van wild om zich heen zwiepende bomen en takken waardoor de renners zich een weg moesten banen. De storm hield danig huis, maar gelukkig bleef de regen achterwege.

Al in de eerste omloop eiste de storm zijn tol, waarbij Vincent Beentjes, op een gedeelte waar hij met hoge snelheid wat hobbels nam en daarbij lichtelijk los van de grond kwam, werd gegrepen door een windvlaag en hard tegen een boom werd gekwakt. Zo bikkelhard als hij is, kon Beentjes zijn weg vervolgen, echter met een scheef geslagen zadel. Na even een ongemakkelijke zit, wist hij dit te herstellen bij de materiaalpost met een daarna bijna onoverbrugbaar lijkende achterstand. Na eerst de op de laatste plaats rijdende taaie Piet Veldt in zijn nek te hebben gegrepen, ging Beentjes’ opmars verder. De leiding in de koers leek op dat moment stevig in handen van Koen Konst met Maurice Kauffman op twee en Henk Jan Verdonk senior op drie en daarmee leken de kaarten geschud voor de uitslag.

De inhaalrace van Vincent Beentjes bracht hem half koers al tot het in de smiezen krijgen van Koen Konst, nadat hij zich al slingerend door het parcours had ontdaan van de rest. Dat daardoor plek drie van Maurice Kauffman ook nog in gevaar kwam, was voor de verantwoording van de opstomende Henk Jan Verdonk senior. In de slotfase werd duidelijk dat de verwachte uitslag volledig anders werd, omdat Koen Konst toch het hoofd moest buigen voor Vincent Beentjes, die, nadat hij zich in het wiel genesteld had om even tot rust te komen om vervolgens weer vol in de aanval te gaan, toch nog ruim de winst kon pakken. Ook good old Verdonk senior wist op het laatste moment Maurice Kauffman nog van de laagste trede van het podium te kukelen.

Uitslag:

1. Vincent Beentjes, Castricum; 2. Koen Konst, Castricum; 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 4. Maurice Kauffman, Beverwijk; 5. Barry Schrama, Akersloot; 6. Piet Veldt, Akersloot.