Onbekende bankpassen in brievenbus

Cor Martens uit Castricum ontving vier bankpassen in zijn brievenbus van mensen die hij niet kent. Vorige week donderdag lag de eerste enveloppe met pas in zijn brievenbus die geadresseerd was aan Wecycle inleverpand, met het adres van Cor daaronder. ,,De bankpas was van ABN AMRO, dus daar ben ik heengegaan. Daar waren ze heel verbaasd. Maar zaterdag was het weer raak, er lagen twee enveloppe met pas in de brievenbus. Op een was de postcode op de achterkant geschreven en zo kwam ik erachter dat het de postcode van een huisartsenpraktijk in Nijmegen was. Ik heb gebeld en de pas bleek van de vrouw van een huisarts te zijn. Zij had een mail van de bank gekregen met de opdracht de pas op te sturen voor een nieuwe. Daarna kreeg ik nog een vierde enveloppe met bankpas. Ik heb ze allemaal afgeleverd bij de bank. Ze zeiden dat ik maar aangifte moest doen van oplichting, maar ik vind dat de bank zelf maar actie moet ondernemen.” De ABN AMRO laat weten dat de afdeling fraude en de politie ermee aan het werk zijn gegaan. Onduidelijk is wat de oplichter wilde doen met bankpassen zonder een pincode.