Omgaan met kinderen met ongewenst gedrag in de sport

Castricum – Op maandag 25 november wordt van 19:45 tot 22:00 uur de kosteloze workshop ‘Omgaan met kinderen met ongewenst gedrag in de sport’ verzorgd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Castricum in samenwerking met Team Sportservice Kennemerland. De workshop wordt gegeven in Geesterhage in Castricum.

Op elke sportclub zitten kinderen die net even anders zijn dan de rest en meer aandacht nodig hebben. Hebben kinderen moeite met aansluiting in de groep? Luisteren ze slecht? Wordt er gepest? En leidt dit soms tot boos gedrag dat je niet altijd aan ziet komen?  Voor trainers en coaches kan dit gedrag een uitdaging zijn om goed op in te spelen zodat elke deelnemer zich gekend en thuis voelt, ook de kinderen die extra aandacht nodig hebben.

De interactieve workshop biedt aan begeleiders een houvast: wat zijn achtergronden van ongewenst gedrag, welke aanpak werkt wel en welke niet. Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld.

Tessa Blom, sportpedagoog en gedragstrainer, zal de workshop geven.

Aanmelden kan op www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Irene Zijlstra van Welzijn Castricum, Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-656562. Gemaild kan worden naar info@welzijncastricum.nl.