OM eist drie jaar cel voor verkrachting in Castricum

Castricum – Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen twee mannen die worden verdacht van een verkrachting op de Stationsweg in oktober vorig jaar. Ook wil de officier van justitie dat een schadevergoeding van bijna 5300 euro wordt betaald aan het 19-jarige slachtoffer.

Een 19-jarige vrouw was in oktober vorig jaar wezen stappen op de Dorpsstraat. Tegenover het station wachtte zij op een bankje om in een groep naar huis te fietsen. De twee mannen, Ali M. (23) en Beikheir B. (22) kwamen naast de vrouw zitten en betastten haar. Ondanks dat het slachtoffer volgens haar verklaring meermaals aangaf niet gediend te zijn van de aanrakingen, gingen de mannen door. Een van hen verkracht haar, de ander houdt haar bij haar schouders vast.

Het lukt de vrouw om een van haar vrienden te waarschuwen door hem te bellen. De mannen gaan er daarna vandoor. De politie houdt het duo, afkomstig uit Heerhugowaard en Budel, diezelfde nacht aan op het station. Van hen is dna aangetroffen op het slachtoffer. De rechter doet over twee weken uitspraak.