Oliebollentocht in duingebied bij Heemskerk

Heemskerk – Zin in een frisse neus? Op donderdag 28 december organiseert IVN Midden Kennemerland een winterwandeling in het duingebied van PWN. Wie na de kerstdagen vol drukte en eten zijn benen wil strekken en het mooie duinlandschap bij Heemskerk wil verkennen, is welkom.

Enthousiaste natuurgidsen van IVN nemen u mee om te vertellen over het landschap en de flora en fauna. Het duingebied bij Heemskerk wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de 19e eeuw. De wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Ook voor kinderen is dit een geschikte wandeling. De wandeling start om 13.00 vanaf het parkeerterrein aan de Achterweg/Oudendijk ter hoogte van Oudendijk 29 in Heemskerk. Aan het einde van de wandeling wordt u getrakteerd op een warm drankje en een overheerlijke oliebol.

De kosten voor deelname bedragen € 6,50 per persoon inclusief drinken en een oliebol. Kinderen tot 12 jaar betalen € 4,- per persoon. U kunt alleen contant betalen. De kosten zijn exclusief duinkaart tot de duinen, deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost € 2,00 en is alleen via chip of pin te betalen. Personen onder 18 jaar hebben geen duinkaart nodig. (Foto: Elien Smid via Pixabay)