Oliebollentocht door duingebied PWN

Regio – Op woensdag 28 december organiseert IVN Midden-Kennemerland een prachtige winterwandeling  in het duingebied van PWN. Wie na de kerstdagen vol drukte en eten zijn benen wil strekken en het mooie duinlandschap van Heemskerk wil verkennen is welkom. Enthousiaste natuurgidsen van IVN nemen u mee om te vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna.

Het duingebied bij Heemskerk wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de negentiende eeuw. De wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Ook voor kinderen is dit een geschikte wandeling. Het vertrek is om 13.00 vanaf het parkeerterrein bij de ingang Berkenbos, gelegen aan de Beverwijkerstraatweg (afslag naar Geversduin) op de grens van Heemskerk en Castricum. Het parkeerterrein ligt evenwijdig aan de doorgaande weg. Geschikte (warme en waterbestendige) kleding is gewenst. Aan het einde van de wandeling wordt u getrakteerd op een warm drankje en een overheerlijke oliebol.

De kosten voor deelname bedragen € 6,50 per persoon inclusief drinken en een oliebol onderweg. Kinderen tot 12 jaar betalen € 4,- en betaling is uitsluitend contant mogelijk. De kosten zijn exclusief duinkaart, deze is te koop via de automaat bij de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost € 2,00 en is alleen per chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis. Kijk op www.ivn.nl/mkl voor meer informatie. (Foto’s: IVN Midden-Kennemerland)