Old Harvest bij Atelier Bakkum

Foto boven:
Old Harvest+ bestaat uit Tim van Beest, Martine Woudt en Tom Lenos. (Foto: aangeleverd)

Bakkum – Op 8, 9 en 10 maart en de vrijdagen tot 12 april blijft de expositie ‘close-up’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven bij het atelier van Marina Pronk & Sabrina Tacci aan de Van Oldenbarneveldweg 32. De kunstenaars waren nog niet klaar met het thema ‘close-up’ maar hebben diverse interventies gepleegd en andere verrassende combinaties van nieuw en oud werk toegevoegd. Een mooi voorbeeld is het onlangs geboren schilderij ‘Feeling Red’ van Tacci naast de fotocompositie ‘Red as a Rose’ die Pronk al in 2009 voor het eerst exposeerde.

Live muziek

Op voorspraak van vaste atelierbezoeker Frank Boske is ditmaal het fantastische duo+ Old Harvest bereid gevonden om op zondag 10 maart live op te treden. Het gitaarduo bestaat uit Tim van Beest (solo/lead-gitaar) uit Zeeland en Tom Lenos (slag/rythm-gitaar en zang) uit Noord-Holland. Begin 2021, toen beide muzikanten de arbeidstijd verruilden voor vrije tijd en daarmee de geografische afstand minder obstakels opwierp, besloten Tim en Tom hun jarenlange muzikale vriendschap vorm te geven in een duo. Niet echt meer ‘nieuwe oogst’ dus, waardoor ze kozen voor de naam Old Harvest.

Het kunstwerk ‘Red as a Rose’ van Marina Pronk. (Foto: aangeleverd)

Op muzikaal gebied hebben de mannen ruime ervaring opgedaan in diverse bands en samenstellingen. Tim speelde gitaar en bas(-gitaar) bij o.a. Porgy’s Pals en nog steeds VONK! en Salty Chocolate. Tom speelde gitaar en zong o.a. bij FairFax, ChateauFique en The Cheese Brothers. Tim en Tom kiezen ervoor om uitsluitend gebruik te maken van semi-akoestische gitaren, zowel staal- als nylonsnarig. Voor repertoire putten ze uit een breed scala van stijlen, jazz, pop, flamenco, bossa en soms zelfs klassiek, waar ze dan weer een eigen draai aan geven.

Versterking

Sinds kort laat Old Harvest zich bij gelegenheid versterken door bassiste Martine Woudt en zo ook bij Atelier Bakkum. Vanaf de jaren 80 speelde Martine trompet en later bas in diverse Amsterdamse coverbands en bigbands. Tegenwoordig is ze de bassiste van wereldmuziekgroep Todo&Co, waarin ze ook een paar nummers trompet en viool speelt. Het optreden op 10 maart is verdeeld over twee sets om 15.30 en 16.30 uur. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis, waarbij een vrijwillige bijdrage voor de muziek bijzonder wordt gewaardeerd.

Het kunstwerk ‘Red Feeling’ van Sabrina Tacci. (Foto: aangeleverd)