Old Alkmaar Boardingtoernooi 2019 een groot succes

In sporthal De Lelie in Akersloot is vrijdagavond 11 januari de twaalfde editie van het Old Alkmaar Boardingtoernooi van start gegaan met een kwalificatietoernooi voor de JO13 teams uit de omgeving van Akersloot. Na de poulewedstrijden werd door middel van twee kruisfinales en één troostfinale gestreden om drie tickets voor deelname aan de wedstrijden op de zondag. Het eerste ticket ging naar Limmen JO13, zij wonnen met 4-0 van FC Uitgeest JO13. Om het tweede werd ticket gespeeld door Kolping Boys JO13 en Foresters JO 13. Foresters JO13 was veel te sterk en won met maar liefst 6-0. De troostfinale ging tussen FC Uitgeest en Kolping Boys. FC Uitgeest JO13-1 won met 5-1 en zij wisten hiermee het laatste ticket voor de zondag af te dwingen.

Op zaterdagochtend werd gestart met de JO9 poule. Hier ging de finale tussen Foresters en HSV. Foresters JO9 won deze finale met maar liefst 4-0. Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na de poulewedstrijden ging de finale tussen Vitesse’22 en FC Castricum. Een heuse en spannende derby die door FC Castricum met 2-0 werd gewonnen. Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse. Hier ging de finale tussen Foresters JO11 en AFC’34 JO11. AFC’34 wist in een spannende wedstrijd nipt met 1-0 te winnen.

De zondag stond het Old Alkmaar Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar ook weer de jeugdteams van AZ, AJAX, FC Volendam en nieuwkomer PSV (allen onder 12). Zij namen het op tegen regionale teams van Meervogels’31, FC Uitgeest, Foresters en FC Uitgeest (allen JO13). Deze talenten hebben een wervelende voetbalshow laten zien van hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de finale tussen AZ en de verrassing van de dag Foresters, die zich via het vrijdagtoernooi hadden gekwalificeerd. De finale eindigde in een 3-1 overwinning voor AZ en hiermee werden zij winnaar van het Old Alkmaar Boardingtoernooi 2019.
De organisatie van het toernooi kan terugkijken op een uitstekend en sportief verlopen toernooi. Er zijn veel en leuke foto’s gemaakt. Zie www.boardingtoernooi.com (Foto: aangeleverd)