Olav Dorst slaagt bij Emergo als dirigent

Castricum – Nederland is weer een goede dirigent rijker. Olav Dorst (foto) deed als student van het conservatorium van Groningen vorige week zijn examen bij de Castricumse muziekvereniging Emergo en slaagde met een ruim cijfer.

Het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo speelt inmiddels op het hoogste muzikale niveau. Door het enorme vakmanschap van dirigent Erik van der Kolk en het grote enthousiasme van zowel leden als dirigent  is het orkest in Nederland inmiddels een begrip geworden in de fanfarewereld. Het is dan ook niet vreemd dat het orkest regelmatig verzoeken krijgt van conservatoriumstudenten om praktijklessen te mogen volgen in het kader van hun opleiding tot dirigent. Onder leiding van hun docenten komen zij dan praktijkervaring opdoen tijdens de repetities.

Zo hebben al verschillende studenten van de conservatoria van Den Haag en Groningen repetitie-ervaring opgedaan bij Emergo. Voor de leden van het orkest is het ook interessant om de verschillen in dirigeerstijlen van de studenten te ervaren. En dan blijkt telkens weer hoe moeilijk het vak van dirigent is. Veel mensen denken dat het alleen een kwestie is van de maat aangeven. Maar het is vele malen moeilijker dan dat. En hoe mooi is het dan als een student de eindstreep van de opleiding heeft gehaald en zijn examen mag doen. (Foto: aangeleverd)