OBS De Kustlijn pakt uit bij start nieuw schooljaar

Castricum – Om het nieuwe schooljaar in te luiden organiseerde het oudercomité van openbare basisschool De Kustlijn afgelopen vrijdagmiddag een spetterend openingsfestival. Zo’n driehonderd personen, waaronder leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s, beleefden een gezellige middag op het schoolplein.

Door Henk de Reus

Drie brandweerwagens waren uitgerukt om kinderen te begeleiden bij het omver spuiten van houten brandweermannetjes. Gijs (6) verstaat z’n mannetje. In een mum van tijd spuit hij het groene deurtje van het brandweerhuisje open. Hierna is het de beurt aan Sadee (3). Ze heeft wat moeite om de zware slang in bedwang te houden, maar met een beetje hulp van een brandweervrouw weet ze de vier brandweermannetjes van het podium te spuiten. Een trotse blik volgt. Ze ziet het best zitten om later zelf ook brandweervrouw te worden.

Levensgroot Jenga

Eenmaal op het terrein is er een keur aan spelletjes te vinden, zoals een levensgroot Jenga- en vier-op-een-rij spel, of piratenkoppen gooien. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. Voor degenen die hun energie kwijt willen is er een stormbaan. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Bij de ijskar, de popcornmachine of de snacktruc kan de maag worden gevuld.

Sponsoren

Shireen Bruggeling is voorzitter van de Oudervereniging en legt de bedoeling van het festival uit. ,,In coronatijd hebben we een heleboel niet kunnen doen. Met het festival willen we vooral de verbinding tot stand brengen tussen leerlingen, ouders, leerkrachten, opa’s en oma’s en verzorgers. Hierbij nemen we de corona richtlijnen uiteraard in acht. Het was nog een hele organisatie. Voor de loterij hebben we een aantal sponsoren binnen en buiten de gemeente bereid gevonden om prijzen beschikbaar te stellen. Hiervoor zijn we ze erg dankbaar.” Het blijken niet de minste prijzen te zijn. Zo is een weekendje weg één van de dingen die gewonnen kunnen worden.

Podiumbeesten

Indah (4) zit intussen aan de schminktafel. Ze kiest ervoor om er als een tijger uit te zien. Als de kleurtjes zijn aangebracht en haar een spiegel wordt voorgehouden volgt er een tevreden blik. Ze geeft aan dat ze zich nu ook echt een tijger voelt. Verderop vindt een talentenshow plaats. Op een podium voeren leerlingen uit verschillende groepen een eigen show op. Enkele podiumbeesten van groep 1/2B weten met hun zang- en danceact het publiek direct los te krijgen. Iedereen danst, zingt en klapt mee. De talentenshow vormt het sluitstuk van de middag. (Foto’s: Henk de Reus)