Nuttige wedstrijden om de CAL-trofee

Limmen – Donderdag vond op sportpark Dampegheest de aftrap plaats van het toernooi om de CAL-trofee. Limmen en Vitesse speelden op het hoofdveld, terwijl Meervogels en FC Castricum elkaar op het D- veld bestreden. Laatstgenoemde wedstrijd eindigde in een 3-1-zege voor de mannen uit Akersloot.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Limmen daarentegen nam het op tegen eersteklasser Vitesse en stond na een goede eerste helft met 0-2 achter. Persoonlijke foutjes waren daar de oorzaak van, terwijl er best leuk tegenstand geboden werd. Na rust (met elf andere spelers voor Vitesse) kwam Limmen langszij door twee doelpunten van Milan Peemen. Nog geen minuut na de gelijkmaker lag hij er alwéér in bij doelman Jesse Glorie van Limmen. Zo werd dus met 2-3 verloren.

Zondag nam Limmen het op tegen FC Castricum, dat dus ook nog puntloos was. Een stevig potje met diverse gele kaarten en zelfs een rode. Limmen kwam op voorsprong met tien man door een doelpunt van Kalu van der Steen na een weergaloze actie. FC Castricum maakte een kwartier voor tijd verdiend gelijk. Over en weer nog diverse kansen en beide teams raakten nog de lat; 1-1 derhalve. Op het andere veld viel geen enkel doelpunt, zodat Meervogels en Vitesse beiden op vier punten staan en Limmen en FC Castricum beiden één.

Zaterdag om 13.00 uur komen de tweede elftallen het complex opleuken om een kleine competitie af te werken tussen alle clubs. Om 17.00 uur een vervolg van het CAL-toernooi, waarbij alles nog mogelijk is. Als FC Castricum en Limmen hun partij winnend afsluiten staan alle clubs op vier punten en zal het doelsaldo doorslaggevend zijn. We zullen zien en hopen u zaterdag te mogen begroeten! (Foto: Pixabay)