NUHR-cabaretier en Parade-muzikant vertellen het na

Castricum – Op zaterdag 11 maart is in Theater Koningsduyn de muziekvoorstelling De Navertellers te horen en te zien. Niemand minder dan cabaretier Eddy Wahr (bekend van Niet Uit Het Raam) en muzikant Terts Brinkhof (oprichter van De Parade) hebben, samen met vier andere bekende theatermakers, een ontroerend en opbeurend muziekprogramma gemaakt, waarmee ze dit seizoen door de theaters in Nederland toeren.

De muziekvoorstelling van Eddie, Kees, Paul, Rob, Terts en Toon ruikt naar Werkteater, Parade, Drs P, NUHR, Peter Faber, Theatergroep Flint, Orkater, Frank Groothoff, Bram Vermeulen, de Bayou Mosquitos, Sissies en de film Spetters. Geen wonder – daar komen ze vandaan!

Stampende muziek

Ze hebben elkaar in deze unieke combinatie gevonden en kennen stuk voor stuk Magere Hein, uit de eerste hand. Ze hebben hem overwonnen, ze zijn van hem gaan houden en noemen zichzelf inmiddels ervaren hemelpoortbestormers. ,,Want’’, zo zeggen ze, ,,Doodgaan kan iedereen, maar na je dood terugkeren op aarde en daarover een stampend leuk muziekprogramma maken – dan moet je een Naverteller zijn!’’

Te erg voor woorden

Noraly Beijers over de voorstelling: ,,Zes mannen, niet meer piepjong, nog niet stokoud. Leverkwalen, acute blindheid en hallucinaties tot een plotselinge verlamming waarna de dokter tegen je zegt: ‘u zit in een hartaanval’. Het is allemaal te erg voor woorden, maar deze mannen kunnen hun verhalen met smaak navertellen. Ze doen dat met accordeon, gitaar, banjo, piano, tuba en zingende zaag. En ze zingen er bij alsof hun leven ervan afhangt. Dat is natuurlijk ook zo, want anders noemden ze zichzelf niet De Navertellers. Gaat dat zien. Gaat dat zien!’’

Informatie

De voorstelling begint om 20.00 uur. Kijk op www.geesterhage.nl voor kaarten en overige informatie. (Foto: Jean van Lingen)