Noodkreet: vrijwilligerstekort bij speel-o-theek

Castricum – De speel-o-theek in Castricum is al ruim dertig jaar de plek waar gezinnen, maar ook opa’s en oma’s uit de buurt speelgoed komen lenen. Kinderen hebben het liefste steeds weer wat nieuws om mee te spelen. Het dan kunnen lenen in plaats van kopen scheelt een hoop geld en een uitpuilende speelhoek. De organisatie kampt echter met een groot tekort aan vrijwilligers.

De speel-o-theek in Castricum wordt, met veel plezier, volledig gerund door vrijwilligers. Hoewel het aantal leden groeit, geldt dat niet voor het aantal vrijwilligers. Daarom heeft men enige tijd geleden al moeten besluiten om niet meer twee keer per week open te gaan, maar slechts één keer. Ook die ene dag in de week staat nu onder druk, want het team is inmiddels zo klein geworden, dat het steeds lastiger wordt om de speel-o-theek goed draaiend te houden. Men is op zoek naar minstens vijf nieuwe vrijwilligers om de gaten in het rooster te kunnen dichten.

Wat doen de vrijwilligers?

Eens per maand op zaterdag van 10.45 tot 13.15 uur helpen ze in de speel-o-theek met het uitlenen van speelgoed. Er staan altijd twee vrijwilligers tegelijk, op basis van een flexibel rooster. Vrijwilligers zijn gratis lid en kunnen dus ook zelf gratis speelgoed lenen. Uniek aan dit vrijwilligerswerk is dat je kind(eren) gewoon mee kunt nemen, je hebt dus geen oppas nodig dus. Het is dus vooral voor jonge ouders de perfecte vorm van vrijwilligerswerk en ook nog eens heel dankbaar!

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig geworden of ken je iemand die hier enthousiast van wordt? Neem dan contact op via info@sotcastricum.nl of neem een kijkje op de www.sotcastricum.nl voor meer informatie. De organisatie hoopt dat zich op korte termijn voldoende vrijwilligers aanmelden, anders zou de speel-o-theek wellicht de deuren moeten sluiten en daardoor alle kinderen, die nu met veel plezier speelgoed komen lenen, teleur moeten stellen. (Foto: aangeleverd)