Nomineer een vrouw…!

Castricum – Ben je of ken je een vrouw met een bijzonder verhaal dat niet langer verborgen mag blijven? Nomineer haar! Voor het project ‘Ronduit Uitgesproken’ zoekt kunstenares Marieke Warmelink 22 verhalen van vrouwen uit de provincie Noord-Holland (boven het Noordzeekanaal) die door de positie die ze innemen bijdragen aan een positieve verandering in de maatschappij.

Denk aan een vrouw met een ongebruikelijk vooruitstrevend beroep, een opmerkelijk levensverloop, unieke manier van leven, toegewijde inzet of dat zij haar ‘kop boven het maaiveld’ uitsteekt. Maar ook een vrouw die met een ‘gewoon’ leven toch onmisbaar is in de samenleving, is een nominatie waard. Als zij representatief is voor Ronduit Uitgesproken schildert Marieke haar portret en wordt het verhaal van deze vrouw getoond bij de eindexpositie in Castricum.

Marieke licht toe: ,,Ik wil met mijn project vrouwen vertegenwoordigen en aanmoedigen om de kloof te dichten en stigma’s om te draaien door positieve beeldvorming te benadrukken waarbij vrouwen in kracht en kwetsbaarheid in beeld worden gebracht. Zo wil ik ook andere vrouwen inspireren om zichzelf zichtbaarder te maken, want hoe meer vrouwen het voortouw nemen, hoe meer zij deelnemen aan het maken van belangrijke beslissingen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de wereld op een positieve manier zal veranderen en dat ook mannen daar veel baat bij zullen hebben. Tegelijk hoop ik een groter bewustzijn te creëren van onze eigen (voor)oordelen tegenover vrouwen die we als mens en samenleving nog steeds blijken te hebben.’’ Kijk op www.mariekewarmelink.com voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)