Nog geen drie weken!

Twee jaar geleden is het idee om het wereldduurrecord herendubbeltennis te verbreken ontstaan als droom van Ronald Vlieland, tennisleraar bij TV de Dog.  Eind juli wordt deze droom werkelijkheid. 21, 22 en 23 juli gaan Ronald, Dennis Bakkum, Kees Beentjes en Rob Klaver bij Tennisvereniging de Dog in Uitgeest over alle fysieke grenzen heen door 62 uur aaneengesloten te tennissen. 

 

Maar dat is niet alles. Met het evenement willen de heren zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Terre Rett Syndroom, een organisatie die o.a. onderzoek naar het Rett-syndroom ondersteunt.

Tijdens het evenement worden er allerlei sportclinics georganiseerd om zelf te sporten onder begeleiding van professionals. Er kan worden gevoetbald, gekorfbald, gehockeyd, en getennist.

In de nachtelijke uren is een tennisnachttoernooi georganiseerd.

Inschrijven voor één van de vele activiteiten kan op www.62uur.nl/inschrijven.

Strijd is er op vrijdagmiddag gedurende het Bedrijventoernooi met een afsluitende BBQ waar teams van 8 deelnemers het tegen elkaar opnemen bij diverse sporten.

Een bijzondere evenement is het pokertoernooi op zaterdagavond, voorafgegaan door een pokerclinc. Bij het toernooi zijn mooie prijzen te winnen!

Maar ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. De SunSeaBar uit Wijk aan Zee verzorgt het eten voor iedereen die komt kijken. ‘s Avonds is er een sterke muziekprogrammering waardoor de spelers ook in de avonduren aangemoedigd kunnen worden.

Op zondag is er een Jumping Kennemerland speeldag en een veiling met o.a. het getekende kampioensshirt van Feyenoord en het getekende shirt van Ajax van vlak voor de UEFA cup finale.

Voor en tijdens het evenement zijn meer dan 100 vrijwilligers actief en wordt er door vele artiesten belangeloos opgetreden.

Volgen van het evenement kan via facebook: “Media Meadows Wereldduurrecord dubbelspel tennis”.  Zondagavond 23 juli om 22:00 uur zal de recordpoging worden beëindigd en het Guinness World Record hopelijk gevestigd zijn, aan alle voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen!

Medisch team begeleidt spelers

De spelers van he Wereldduurrecord zijn al meer dan een jaar in training en worden begeleid door een volledig medisch team. Na een voor bereiding van 1 jaar, bij o.a. Liefting Fit worden ze tijdens het evenement bijgestaan door een diëtist, psycholoog en fysiotherapeut. Eén van de huisartsen is stand-by voor een medische beoordeling.

Niet zomaar!

Voor een officieel Wereldduurrecord moet je alles uit de kast halen. In dit geval worden alle punten geteld, moeten de pauzes tussen de games en punten worden getimed en wordt alles op film vastgelegd. Ook moet er continue een scheidsrechter aanwezig zijn.

Het Uitgeester Notariaat ondersteunt hierbij als officiële instantie. Per gespeeld uur mag er 5 minuten worden “gespaard”. Deze mogen dan aaneengesloten worden opgenomen!

Het Goede Doel

Het syndroom van Rett, is een aangeboren aandoening die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt en leidt tot ernstige geestelijke en lichamelijke invaliditeit. De stoornis is vrij zeldzaam, met circa tien nieuwe gevallen per jaar in Nederland. In Uitgeest zijn er 2 meisjes met deze aandoening.

Met het opgehaalde geld wordt Stichting Terre ondersteund. Het doel van stichting Terre-Rett syndroom fonds is het direct ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van therapieën, zodat kinderen met het Rett syndroom alles uit het leven kunnen halen wat erin zit!

De stichting ondersteunt op financieel gebied de projecten en organiseert overleggen tussen (internationale) specialisten van verschillende medische instellingen, zodat de beschikbare kennis met elkaar wordt gedeeld.