Nog enkele plaatsen beschikbaar bij EHBO-cursus

Castricum – EHBO-vereniging Castricum start op dinsdag 7 september met de cursus eerstehulpverlener (het EHBO-diploma). Deze cursus bestaat uit twaalf klassikale lessen en wordt afgesloten met een examen op 7 december, zodat de deelnemers nog dit jaar gediplomeerd eerstehulpverlener kunnen zijn. De lessen worden gegeven in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur. Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Weet u dan wat u kunt doen om iemand te helpen? Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen. Liever een cursus met e-learning? Naast de klassikale cursus geeft de EHBO-vereniging ook een cursus die bestaat uit een e-learning met aansluitend vier praktijklessen om de handelingen uitgebreid te oefenen. Voorafgaand aan de praktijklessen krijgt men toegang tot de e-learning waarin men thuis achter de computer alle theorie doorneemt. Het doorlopen van deze theorielessen neemt circa acht tot tien studie-uren in beslag. De praktijklessen starten op zaterdag 13 november van 09.00 tot 12.00 uur. Het examen is op 11 december.

Cursus- en examengarantie

De cursus is coronaveilig te volgen met inachtneming van preventieve maatregelen. Indien de cursus van overheidswege wordt stopgezet, kunt u op latere datum de cursus zonder extra kosten afmaken en examen doen. Voor zowel de klassikale cursus als de cursus met e-learning bedraagt het cursusgeld 165 euro. Afhankelijk van uw keuze is dit inclusief een lesboek met werkboek of een e-learning met naslagboekje, plus oefenverband en examenkosten. Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de cursus. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar. Alle informatie over de cursussen vindt u op www.ehbocastricum.nl. Daar staat ook een inschrijfformulier. Voor informatie of aanmelding kunt u ook contact opnemen met 0251 651060 of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: Michael Raab via Pixabay)