NLdoet in Castricum

Castricum – Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling in je eigen gemeente? Doe dan op 28 en 29 mei mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

Met NLdoet maak je echt op één dag een groot verschil voor een ander. Door een klus te klaren zorg je er bijvoorbeeld voor dat het voor ouderen fijner wonen is in hun verzorgingshuis, dat kinderen een veiliger plek hebben om te spelen in een buurt of dat sportverenigingen betere accommodaties hebben voor hun leden. Jouw inzet is dus hard nodig en zeer welkom! Door corona is NLdoet dit jaar weer anders dan anders. Elke organisatie zal de richtlijnen in de gaten houden en kijken of de activiteit doorgang kan vinden.

In Castricum zijn diverse activiteiten aangemeld. Voor de bewoners met een beperking van de SIG was het een jaar om nooit te vergeten. Men heeft zich er dapper doorheen geslagen, maar er is nu echt behoefte aan iets leuks. Wie neemt hen mee om iets leuks te doen, zoals dieren kijken? Wie liever buiten aan het werk is, kan in de Tuin van Kapitein Rommel helpen bij het schoonmaken en schilderen van de buitenmeubelen, in de kas nieuwe kruiden en stekjes planten of een vogel- of egelhuisje maken. Bij scouting De Boshutten wordt ook geschilderd, getimmerd en tuinwerk gedaan en na afloop is er een gezellig kampvuur.

Medewerkers van Zorgboerderij Buitenkans willen een veranda maken aan de pipowagen en ook zij kunnen wel wat hulp gebruiken. De peutergym in Limmen wil oud en jong met elkaar verbinden in een leuke beweegles buiten. Zorgcentrum De Cameren in Limmen mag maar een beperkt aantal bewoners deel laten nemen aan de bingo, dus deze wordt gespreid, wie helpt hen daarbij? Meld je aan op de site www.nldoet.nl en kies voor Castricum. Je kunt kiezen of je alleen, met iemand of een groep deelneemt. Ander vrijwilligerswerk doen? Kijk op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl of bel naar 0251 656562. (Foto: aangeleverd)